CIRKELN ÄR SLUTEN

Genom förvärvet har äntligen restaurang Godthem på Djurgården återbördats till fadershuset. Under 1950-, 60- och 70-talet hade nämligen Prinsen och Godthem samma ägare, precis som nu.

Villa Godthem är en unik grosshandlarvilla och före detta privatbostad som stod klar 1874 – den byggdes av hängivna beundrare som en gåva till den kända operasångaren Carl Johan Uddman. Historien berättar att den voluminöse Uddman för ovanlighetens skull promenerade hem från Operan och när han väl kom in i hallen flåsade utbrast: – Jag har GÅTT-hem!!! Därav namnet. Men ända sedan Stockholmsutställningen 1897 har Godthem fungerat som restaurang – den är alltså lika gammal som Prinsen. Och bägge är kända för sina legendariska Plankstekar, än i dag är mycket delikata och populära.

VÄLKOMMEN till Sveriges vackraste matsal. Restaurangen ligger bedårande vackert på det kungliga Djurgården, men ändå i anslutning till city. Vi är förmodligen huvudstadens mest centrala värdshus. Och huset är i bra skick: 2011 nyinvigdes Villa Godthem av Kungen och Drottningen efter en omfattande och välbehövlig renovering. Tack vare restaureringen kan Godthem stoltsera med matsal, café och veranda i klassisk svensk skärgårdsdesign av unikt snitt; miljön är både lättillgänglig och intim.

HJÄRTAT VID SPISEN

Det klassiska restaurangköket legat oss varmt om hjärtat. Denna lukulliska gren har en liten unik spets i svensk gastronomi. Den är inte direkt knuten till ett nationellt kök och dess traditioner. Istället är kokkonsten sprungen ur människors dagliga arbete. Rätter som Biff Greta och Wallenbergare kommer från en tradition där kökschefen hela tiden utvecklar och förfinar tills rätten är unik.
Både Prinsen och Godthem har sina rötter i denna underbara kokkonst – en gastronomi som har varit vårt ledmotiv under 25 år. Vi har lyckats få den både modern och anpassad till dagens önskemål om sundhet, ekologi och presentation.

Antonio är villans köksmästare

Vi är extra stolta och glada över att Antonio – med Michael Spriridon  är våra ”Cuisinière”  – som villans köksmästare. Antonio har stor erfarenhet från Godthems kök och dess gastronomi. Han är vårt ankare med stort kunnande i klassisk matlagning. Det är alltid  givande och spännande att tillsammans forma framtidens Godthem. Antonios signum är förstklassig matlagning där råvaror och aromer sätts i främsta rummet.

Med lugn och säkerhet förfinar han våra råvaror. Antonio skall placera Godthem som destination för de gäster som vill uppleva ett värdshus i modern och traditionell form – både som ambitiöst kök, men också uppleva villan som Stockholm mysigaste kvarterskrog. Här formar vi gärna menyer till bröllop, arrangerar tillställningar och fester, allt under husets tak av vackra matsalar.