Restaurang Villa Godthem ligger bedårande vackert på det kungliga Djurgården i anslutning till centrala Stockholm.

2011 nyinvigdes Villa Godthem av Kungen och Drottningen, efter en omfattande och välbehövlig renovering och ombyggnation. Genom restaureringen kan Godthem stoltsera med matsal, café och veranda i klassisk svensk skärgårdsform av absolut unikaste snitt.

Från den 1 januari 2013 kommer denna restaurang få ny regi.

Peter Nordin – känd restauratör och kock sedan många år i Stockholm blir granat för den nya ledningen. Det svenska köket kommer som alltid i mina händer vara enkelt – men inte för enkelt, det kommer bli nyskapande, lekfullt med en personlig hyllning till traditionerna”.

Självklart kommer jag att låta den klassiska planksteken få sitt spelrum. Jag kommer ge den min version och tolkning. Just denna anrättning är litet av min ”hemmaplan”. Det var ju på Restaurang Prinsen – min arbetsplats sedan 1985 – som planksteken gjorde entré i Sverige (1956).  Jag kommer fortsätta griljera det hängmörade köttet på cederträ som ger en finstämd smak till hela anrättningen.

Den personliga värdshuskänslan ger hela huset en både folklig och lättillgänglig vänskap. Sommartid ställer vi ut smidesmöblerna i trädgårdscaféet. Kom och sitt ned i en Carl Larssonmiljö. Njut riktigt svenskt kaffe, hemgjorda bakverk, husets gräddade kanelbullar, oklanderliga smörgåsar, snittar och – intet att förglömma – det vedeldade gjutjärnsbrödet som toppas med ost, herrgårdsskinka och tomat. Detta blir en delikatess för hela familjen och allt blir extra smakrikt med Djurgårdens miljö och kanal som utsikt. Frugans berömda äppelkaka – som gräddas i vedugnen – är något alldeles extra. Självklart får du hennes nygjorda vaniljsås på toppen (bara denna gosak är värd sin resa).

Vår långa bardisk mitt på grusplanen dukas upp med drinkar, musik, och champagne. När det blir kallare lockar den varma matsalen med sköna soffor, mjuka filtar och öppna spisen. På Verandan kan du sitta inne i värmen, fast med utekänsla och glädjas åt svenska smaker, paketerat med hög ambition, från köket i vår vackra Strindbergs-miljö.

Upplev Stockholms mest centrala värdshus.

Välkommen till Peter och Carina Nordin med vänner!